Elevrestaurant
Den 5. maj 2022 åbner ”Elev-restauranten” på Nyborg Strand, der, som navnet antyder, primært skal drives af hotellets elever. Formålet med restauranten er at give eleverne et nyt perspektiv på deres uddannelse og den fremtid, der venter dem som udlærte, og samtidig at positionere Nyborg Strand som en attraktiv arbejds- og læreplads.
Elev-restauranten skal være elevernes kreative legeplads, hvor de kan udfolde sig og tænke nyt og kreativt, samtidig med at de får mulighed for at finpudse klassiske køkkenteknikker og praktisk tjenerhåndværk, fortæller restaurantchef, Rasmus Andersen.
I restauranten, som åbner i den nuværende ”Restaurant Stranden”, er der mulighed for at bestille menuer á 2-6 retter, hvoraf den ene ret tager afsæt i klassisk tjenerhåndværk, fx tranchering, tatar eller lignende, som typisk vil blive udført ved bordene.
Nyborg Strand er blandt Fyns største lærepladser inden for kokke- og tjenerområdet, og hotellet har derfor et stort ønske om at give eleverne den bedst mulige uddannelse og klæde dem på til at kunne indgå i et professionelt team efter endt uddannelse.
Eleverne får ansvaret for alle processer og arbejdsopgaver, der er forbundet med at drive en bæredygtig restaurant – lige fra udviklingen af retter og tilpassede vinmenuer til indkøb og økonomi. For at inspirere vores elever til kontinuerligt at tænke nyt og bæredygtigt, arrangerer vi løbende elevture med forskellige relevante temaer, lige som vi ofte går på opdagelse i naturen omkring os for at udforske de mange gode råvarer, som kan tilføje det ekstra til vores menukort, fortæller køkkenchef, Tina M. Madsen.
Det er ingen hemmelighed, at vi, ligesom mange andre i branchen, kan være udfordret på rekruttering af arbejdskraft på især kokke- og tjenerområdet. Derfor er det vigtigt for os, at vi formår at skabe nogle rammer og en kultur, der gør det attraktivt for såvel elever som faglærte at søge i vores retning. Det mener vi også, at dette nye tiltag samt et generelt øget fokus på bæredygtighed er medvirkende til, fortsætter Tina M. Madsen.
Også hos HORESTA vækker det nye koncept stor begejstring på branchens vegne:
Eleverne i hotel- og restauranterhvervet har et hav af muligheder for at udvikle deres faglighed og for hurtigt at få ansvar. Det er dette initiativ et fantastisk eksempel på. Og i en tid med stor efterspørgsel på elever ser vi, hvordan de unge talenter søger mod de steder, hvor der er de bedste rammer og de største professionelle udfordringer. Det kommer hele branchen til gavn, at næste generation af kolleger har et skyhøjt niveau allerede fra dag 1, for det gør i sidste ende gæsternes oplevelse endnu bedre, siger Pia Svane, uddannelses- og projektchef i HORESTA.
På Nyborg Strand fylder bæredygtighed mere og mere i hverdagen, og det afspejler sig også i Elev-restaurantens menukort, hvor man eksempelvis har taget en beslutning om at udelade okse- og kalvekød. Derudover er en stor del af råvarerne økologiske og handlet hos lokale eller danske leverandører.
Og det er ikke kun i elev-restauranten, de bæredygtige holdninger skinner igennem:
Vi vil være blandt de førende på området, når det kommer til grøn omstilling, og vi er allerede rigtig godt på vej, fortæller restaurantchef, Rasmus Andersen og fortsætter;
På Nyborg Strand er bæredygtighed både en strategi og en kultur, som gennemsyrer stort og småt i vores organisation. Vi tror på, at ”mange bække små gør en stor å”, hvilket betyder, at ingen idé eller tiltag er for små til at blive vurderet og eksekveret på, hvor det giver mening for os, miljøet og vores gæster.
Elev-restauranten er åben hver torsdag-lørdag aften fra kl. 17.30. (Dog med undtagelse af sommerferieperioden, hvor hotellet kører med sommerbuffet)
Der er mulighed for at bestille bord på 65 15 05 20 eller via Dinnerbooking.
For yderligere info, kontakt venligst:
Køkkenchef Tina M. Madsen på tmm@nyborgstrand.dk eller 65 15 05 55.
Restaurantchef Rasmus Andersen på roa@nyborgstrand.dk eller 65 15 05 27.